[ Best viewed with SR Iron and Google Chrome in 1024x768 ]
beep!

Recent Posts

Σάββατο 29 Αυγούστου 2009

ΟΚ της Ευπωπαικης επιτροπης στη Lufthansa για την εξαγορα της Austrian Airlines

Η Ευρωπαικη Επιτροπη έδωσε χθες το «πράσινο φως» για την εξαγορά της Αustrian Airlines από την Deutsche Lufthansa -το δεύτερο μεγαλύτερο αερομεταφορέα στην Ευρώπη- έπειτα από ορισμένες παραχωρήσεις, στο πλαίσιο της εξασφάλισης του θεμιτού ανταγωνισμού.

Στο πλαίσιο των παραχωρήσεων, η Lufthansa θα επιτρέψει σε άλλες αεροπορικές εταιρείες να πραγματοποιούν δρομολόγια από Βιέννη προς Φραγκφούρτη, Μόναχο, Στουτγκάρδη, Κολωνία και Βρυξέλες, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση της Κομισιον

«Η περίπτωση (Lufthansa-Austrian Airlines) καταδεικνύει ότι η ενοποίηση μέσω εξαγορών και συγχωνεύσεων στον αεροπορικό τομέα είναι πιθανή με τους κατάλληλους συμβιβασμούς, ώστε να διασφαλισθούν τα συμφέροντα των καταναλωτών», τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος ανταγωνισμού, Νέλι Κρους.

Η Lufthansa είχε υποβάλει προσφορά για την εξαγορά της Austrian Airlines στις αρχές Δεκεμβρίου και η Κομισιόν είχε εκφράσει ανησυχίες μήπως η συμφωνία θα εμποδίσει τον ανταγωνισμό στα δρομολόγια από Βιέννη. Παράλληλα, η Κομισιόν ενέκρινε το σχέδιο της αυστριακής κυβέρνησης να αναλάβει χρέος 500 εκατ. ευρώ της Austrian Airlines.


πηγη: naftemporiki.gr

OnePlusYou Quizzes and Widgets