[ Best viewed with SR Iron and Google Chrome in 1024x768 ]
beep!

Recent Posts

Κυριακή 30 Αυγούστου 2009

Ελληνικες αεροπορικες εταιρειες: S.E.E.A. [ - closed - ]


Η South East European Airlines (S.E.E.A. - [Κωδικοι 6J / GRE]) είναι η πρώτη ελληνική αεροπορική εταιρία που μπήκε στην αγορά της Ελλάδος, με τακτικά δρομολόγια και έγινε έτσι η πρώτη ανταγωνίστρια αεροπορική εταιρία της Ολυμπιακής Αεροπορίας. Το ξεκίνημα της προσπάθειας έγινε με την αγορά του πρώτου από τα τρία αεροσκάφη τύπου Fairchild (Swearingen) SA 226 TC Metro II, το Μάρτιο του 1992. Μετά τη χορήγηση της σχετικής άδειας, οι πτήσεις άρχισαν το Νοέμβριο του 1992 εκτελώντας ταχυδρομικές και εμπορευματικές μεταφορές (cargo), καθώς και μισθωμένες (charter) πτήσεις στο εσωτερικό με άμεσο στόχο την εδραίωση της εταιρίας στην ελληνική αγορά. Μέσα στα σχέδια της εταιρίας δεν ήταν μόνο η εκτέλεση πτήσεωνστο εσωτερικό, αλλά και η επέκταση στην ενοποιημένη πλέονευρωπαϊκή αγορά.


Οικονομικά προβλήματα την ανάγκασαν να σταματήσει κάθε επιχειρησιακή δραστηριότητα στις αρχές του 1995, μετά από τρία χρόνια λειτουργίας.


Ο στόλος της εταιρείας αποτελούνταν από:
  • Τρία Fairchild (Swearingen) SA 226 TC Metro II (SX-BSC, SX-BSD, SX-BSG)
  • Δύο Fokker 50 χωρητικότητας 50 επιβατών (SX-BSE, SX-BSF)
  • Ένα BOEING 737-4Y0 (G-UKLB - σε συνεργασια με την Virgin Atlantic για την πτηση Αθηνας-Λονδινου)
  • Τρια Airbus A320-231 (SX-BSH, SX-BSJ - Leased to Ambassador AL, SX-BSV - σε συνεργασια με την Virgin Atlantic για την πτηση Αθηνας-Λονδινου)
  • Ένα Cessna 421B Golden Eagle (SX-AOS)
  • Ένα Enstrom 280 FX.
Εαν καποιος αναγνωστης εχει επιπλεον, ή διορθωτικες πληροφοριες, παρακαλειται να επικοινωνησει μαζι μου! Ευχαριστω!
OnePlusYou Quizzes and Widgets