Στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου τοποθετεί χρονικά η διοίκηση της Olympic Air την έναρξη των πτήσεων των Μακεδονικών Αερογραμμών. Την επαναδημιουργία της θυγατρικής εξήγγειλε πρόσφατα ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, με στόχο την κάλυψη των αναγκών για προορισμούς στους οποίους η Olympic Air δεν πετά απευθείας.
Σύμφωνα με τον γενικό εμπορικό διευθυντή της εταιρείας Σταύρο Δαλιάκα, οι αρχικές σκέψεις στο πλαίσιο του σχεδιασμού του πτητικού προγράμματος των Μακεδονικών Αερογραμμών περιλαμβάνουν τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με Μόσχα, Λονδίνο, Παρίσι, Αμστερνταμ αλλά και με πόλη της Γερμανίας. Μάλιστα στη περίπτωση του Αμστερνταμ διερευνάται η περίπτωση συνεργασίας με την KLM, ώστε να δοθεί διέξοδος και για συνδέσεις με υπερατλαντικούς προορισμούς.
Προκειμένου το πρόγραμμα που θα διαμορφωθεί να εξυπηρετεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό τις ανάγκες του επιβατικού κοινού, η διοίκηση της Olympic Air συναντάται από το πρωί της Τετάρτης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού και τουριστικού κόσμου της Β. Ελλάδας (επιμελητήρια, τουριστικούς πράκτορες, ενώσεις ξενοδόχων κ.λπ.).
Η συχνότητα των πτήσεων, όπως διευκρίνισε ο κ.Δαλιάκας, θα εξαρτηθεί από την κίνηση που θα έχει ο κάθε προορισμός, ενώ σε πρώτη φάση εκτιμάται ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον τρία αεροπλάνα για να φέρουν σε πέρας το πτητικό έργο.
Οπως εξηγεί ο διευθύνων σύμβουλος της Olympic Air, Αντώνης Συμιγδαλάς, «υπάρχει ένα μέγεθος ζήτησης από το επιβατικό κοινό που είναι σε λανθάνουσα κατάσταση», γιατί δεν υπάρχουν συνδέσεις με πολλούς προορισμούς, ώστε να υπάρχουν και μετρήσιμα στοιχεία. «Θέλουμε μία ποιοτική ένδειξη, αφού δεν έχουμε ποσοτική, για να μπορέσουμε να προσδιορίσουμε το είδος της ζήτησης, άρα και κατ’ αποτέλεσμα και την προσφορά που θα κάνουμε πάνω σε αυτή τη ζήτηση», σημείωσε.
Η εταιρία εξετάζει αυτή τη στιγμή και θα αξιολογήσει το μέγεθος των αναγκών σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με όσο το δυνατόν περισσότερους από τους ευρωπαϊκούς κόμβους γίνεται, αλλά και προορισμούς της Άπω Ανατολής και της Αυστραλασίας (μέσω τρίτων κόμβων). Από τις συζητήσεις αυτές δεν αποκλείονται και προορισμοί βαλκανικών χωρών, ενώ οι φορείς της Θεσσαλονίκης έθεσαν και ζήτημα περισσότερων συνδέσεων με προορισμούς του εσωτερικού.
Η έναρξη λειτουργίας των «Μακεδονικών Αερογραμμών», όπως διευκρίνισε ο Α.Συμιγδαλάς, θα γίνει τουλάχιστον με ένα ελάχιστο πρόγραμμα πτήσεων, που θα δικαιολογεί την ίδρυση και εγκατάσταση της αεροπορικής εταιρίας, η οποία «θα έχει την έδρα της, τα αεροπλάνα της, τα πληρώματα και το προσωπικό της στη Θεσσαλονίκη».
Ο κ.Δαλιάκας έκανε γνωστό ότι στις 25 Οκτωβρίου θα οριστικοποιηθεί το χειμερινό πρόγραμμα της Olympic Air, με περισσότερα δρομολόγια ανά προορισμό (οκτώ στη Θεσσαλονίκη).
πηγη: in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ