[ Best viewed with SR Iron and Google Chrome in 1024x768 ]
beep!

Recent Posts

Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Καταστροφική χρονιά το 2009 για την Iberia

Η αεροπορική εταιρεία «Iberia» δημοσιοποίησε, σήμερα στη Μαδρίτη, τη ζημιά της για το έτος 2009, η οποία είναι «ιστορική» (ύψους 273 εκατομμύρια ευρώ) και προοιωνίζεται μία δύσκολη φετινή χρονιά, στη διάρκεια της οποίας δεν αποκλείεται και να συγχωνευθεί με την «British Airways». Το ίδιο έτος, ο «τζίρος» της Iberia υποχώρησε κατά -19% ως προς το '08 και περιορίστηκε στα 4,23 δισ.ευρώ.
Η εταιρεία αντιμετωπίζει «πολύ σκληρό ανταγωνισμό και από τα τρένα υψηλών ταχυτήτων μέσα στην Ισπανία και από τις αεροπορικές εταιρείες χαμηλού κόστους», όπως ανέφερε ο πρόεδρός της κ. Αντόνιο Βασκες με συνέντευξη τύπου, κατά την οποία δεν απέκρυψε «τη δυσκολία προσαρμογής της εταιρείας του, όλο το έτος, σαυτόν τον αμείλικτο ανταγωνισμό». Αναφέρθηκε επίσης αρμοδίως ότι, για το τρέχον 2010 εξετάζονται διάφορα επιχειρηματικά σενάρια για να μειωθεί η ζημιά κι ενδεικτικά ότι μπορεί να συσταθεί εταιρεία χαμηλού κόστους, θυγατρική, για τις πτήσεις του εσωτερικού και των μικρών αποστάσεων, αλλά και να προχωρήσει η συγχώνευση με την «British Airways (BA)», με την οποία επί του παρόντος υφίσταται συνεργασία μόνον για τις πτήσεις πάνω από τον Ατλαντικό.
Αν, πάντως, προχωρήσει η συγχώνευση, που συζητείται από το θέρος 2008, προκύπτει μία από τις μεγαλύτερες αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως. Τώρα, η διαβούλευση καθυστερεί εξαιτίας της συμφωνίας για τους συνταξιούχους της BA, που πρέπει να εξετάσει λεπτομερώς πριν να την αποδεχθεί η Iberia. Ένα άλλο σενάριο είναι η συνεργασία στο γεωγραφικό χώρο του Ατλαντικού με την «American Airlines».

πηγη: hbnews.gr
OnePlusYou Quizzes and Widgets