[ Best viewed with SR Iron and Google Chrome in 1024x768 ]
beep!

Recent Posts

Τρίτη 2 Μαρτίου 2010

Ελ. Βενιζέλος: Παγώνει τις χρεώσεις προς τις αεροπορικές εταιρίες

Μια απόφαση που ανακοινώθηκε σήμερα, θα ανακουφίσει τις αεροπορικές εταιρίες, εν μέσω της Διεθνούς οικονομικής κρίσης, που επηρέασε σοβαρά και τις αερομεταφορές παγκοσμίως.
Συγκεκριμένα ο εταιρία του ΔΑΑ ανακοίνωσε ότι «παγώνει» για το 2010 όλες τις αεροναυτιλιακές χρεώσεις του αεροδρομίου (προσγείωσης, στάθμευσης, ασφάλειας, αεροσταθμού και επίγειας εξυπηρέτησης), ενώ παράλληλα προωθεί μέτρα για να έχουν οι αεροπορικές εταιρίες περαιτέρω εκπτώσεις, προκειμένου να περιορίσουν τον αντίκτυπο της κρίσης.
Πρόκειται για το Πρόγραμμα Κινήτρων του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, που για το 2010 περιλαμβάνει μέτρα, με τα οποία το αεροδρόμιο ανταποκρίνεται στην ανάγκη των εταιρειών για εκπτώσεις που θα οδηγήσουν σε σημαντική μείωση των λειτουργικών δαπανών τους. Το πρόγραμμα, από το οποίο αναμένεται ότι θα επωφεληθεί η πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών, επικεντρώνεται σε νέα δρομολόγια και πρόσθετες συχνότητες. Επίσης, το αεροδρόμιο θα εξακολουθήσει το 2010 να στηρίζει και να συγχρηματοδοτεί αναπτυξιακά πακέτα μάρκετινγκ για τις αεροπορικές εταιρείες.
Σε δηλώσεις του ο Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ, κ. Γιάννης Παράσχης, τόνισε ότι η απόφαση για πάγωμα των χρεώσεων και μάλιστα χωρίς πληθωριστική αναπροσαρμογή, αποσκοπεί στην οικονομική στήριξη των αεροπορικών εταιρειών, στοχεύοντας παράλληλα στη διατήρηση της ελκυστικότητας της αγοράς της Αθήνας ως πεδίου ανάπτυξης της αεροπορικής δραστηριότητας σε αυτή τη συνεχιζόμενη δύσκολη συγκυρία.

πηγη: kathimerini.gr
OnePlusYou Quizzes and Widgets