[ Best viewed with SR Iron and Google Chrome in 1024x768 ]
beep!

Recent Posts

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2009

Το πρώτο αεροπορικό ταξίδι με «εναλλακτικό» καύσιμο

Το πρώτο ταξίδι αεροσκάφους με καύσιμο που προέρχεται από το φυσικό αέριο πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα από το Λονδίνο με προορισμό το Κατάρ –έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς φυσικού αερίου παγκοσμίως.
«Η σημερινή πτήση ανοίγει το δρόμο για την αεροπλοΐα η οποία δεν θα εξαρτάται από το πετρέλαιο», δήλωσε τη Δευτέρα ο διευθύνων σύμβουλος της Royal Dutch Shell Μάλκομ Μπρίντεντ. «Βρισκόμαστε ήδη σε διαδικασία προώθησης του καυσίμου GTL σε παγκόσμια κλίμακα», τόνισε.
Η Shell δημιούργησε και παρήγαγε ένα «χαρμάνι» καυσίμου που αποτελείται κατά 50% από συνθετική κηροζίνη (Gas to Liquids - GTL) και κατά 50% από συμβατικό καύσιμο κηροζίνης με βάση το πετρέλαιο που χρησιμοποιήθηκε στο αεροσκάφος Airbus A340-800 της Qatar Airways.

«Πρόκειται για μια τεράστια καινοτομία που μας φέρνει πιο κοντά σε καύσιμα που παράγονται από πρώτες ύλες όπως το πριονίδι και άλλες βιομάζες που είναι διαθέσιμες στην εμπορική αεροπλοΐα», επισήμανε ο Ράινερ Όχλερ, εκπρόσωπος τύπου της Airbus.

«Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Airbus, το 30% του καυσίμου που θα χρησιμοποιείται από τα τζετ έως το 2030 θα είναι εναλλακτικής μορφής», συμπλήρωσε.

 
Πηγή: Reuters



OnePlusYou Quizzes and Widgets